onkormanyzatunk/polgarmesterkm01.jpg

Tisztelt Látogató! 
 
Szeretettel köszöntöm Önt Sajókeresztúr hivatalos honlapján. 
Köszönöm, hogy érdeklődéssel barangol virtuálisan településünkön. 
Remélem, hogy az oldalainkon megfelelő információkhoz fog jutni. 
 
Sajókeresztúr Miskolctól Északra 6 km-re fekvő település, a megyeszékhelyről a 26-os főközlekedési útról közelíthető  meg  célirányos- és átmenő tömegközlekedéssel busszal illetve vasúton. 
 
Községünk lélekszáma 1593 fő. 
 
Főbb nevezetességeink a műemlék Református Templom a Székely kapuval, a Szarka-féle pincében megkövesedett fa, illetve a Rákóczi-pince megemlítése mellett szeretnénk a fejlődési ütemünknek megfelelően alakítani és fejleszteni   az ide letelepülni szándékozó családok biztos meggyőzésére.

Az elmúlt években sikerrel valósítottuk meg a települési szennyvízhálózat kiépítési projektet, így ingatlanjaink összközművessé váltak. Pályázati forrással megújult a háziorvosi rendelőnknek és védőnői szolgálatunknak helyet adó egészségházunk. Akadálymentes lett és ügyfélbarát ügyintézést tesz lehetővé a hivatali épületünk, melynek energiaellátását napelemek biztosítják és udvarán elektromos gyorstöltő áll az ügyfeleink rendelkezésére . A településünkön gondozónői szolgálat biztosítja az idősügyi ellátást, valamint családsegítő-és ifjúságvédelmi ellátás is működik.Sikerült megvalósítanunk egy 200 fős nagyteremmel rendelkező közösségi házat, mely otthont ad a könyvtárunknak is. Az alagsorában edzőtermet alakítottunk ki, valamint egészségmegőrző masszázs is működik benne.. Főterünk folyamatosan szépül, melynek közepén játszótér épült edzőparkkal. A kisgyermekes családok a jól felszerelt  mini bölcsőde és óvoda intézményében tudhatják óvó kezek védelme alatt  a gyermeket. Az iskoláskorú ifjúság a 8 osztályos helyi általános iskolában készülhetnek a középiskolai tanulmányokra. A községben üzemel a 250 adagos konyhánk, ahol a dolgozóink az intézményeinkbe járó gyermekek és helyi szociális étkeztetés ellátása mellett hidegtálak készítésében is jeleskednek.

A településen a Református, Római Katolikus és Görög Katolikus Egyház biztosítja a hívek vallásgyakorlását. A Sportkör és az  Alapítvány az Önkormányzati intézményekkel  közösen szervezi a település kulturális életét. A lakosság nyugalmát a helyi Polgárőrség védi. 
 
Amennyiben az elhangzott információk és a böngészés során kedvet kapott a személyes látogatásra szeretettel várjuk! 
 
Üdvözlettel: 
 
Kollár Miklós 
Polgármester